Saturday, 5 April 2014

Vitamin E Anti Kanser Cegah Fibroidcyst

salam semua...selamat pagi....hari ini nak sentuh sikit pasal Vitamin E nie...ramai yang sebut vitamin cinta...ada yang panggil vitamin Cinta, ada yang gelarkan sebagai vitamin kulit...semuanya bole...

saya mula2 kenal  pada vitamin E bila doktor sahkan ada ketulan pada breast..cuak juga masa tu...terus pegi library (masa tu kat sek)..cari buku pasal medicine..baca punya baca..ada satu artikel pasal GRAPE SEED bole mencegah kanser...pastu terus google pasal GRAPE SEED ...cari punya cari  jumpalah post pasal Vitamin E Shaklee yg dah upgrade dengan grape seed extract...tak pikir panjang terus beli, makan hari hari secara istiqamah...nak kesan yang bagus saya amik dengan GLA..2 minggu makan, alhamdulillah ketulan tu dh x rase, n bila pegi wat ultra sound...doktor sahkan ketulan tu dh tiada..

Alhamdulillah....syukur...berkat doa dan usaha,..sekarang ni x payah dah nak ke hospital..Kenapa mesti Vitamin E...Jom tengok apa kebaikan GRAPE SEED...



Kebaikan ekstrak biji anggur(Grape seed) 

1. Mengandungi bioflavonoids yang menguat dan melindungi sel hidup dalam tubuh.

2. Bahan aktifnya adalah procyanidin

3. Super anti-oksidan iaitu 20-50 kali lebih efektif berbanding antioksidan biasa seperti vitamin E, vitamin C, dan beta carotene.

4. Ekstrak biji anggur mengandungi pelbagai manfaat kesihatan , mengandungi bahan2 seperti protein, karbohidrat dan lipids (lemak baik).

5. Anti penuaan

*Procyanidins dalam biji anggur yang membantu melindungi tubuh daripada penuaan pramasa dengan cara meningkatkan level vitamin C dan menyingkirkan toksin daripada tubuh.
*Procyanidins akan mengikat dengan kolagen dalam tubuh untuk mempertingkatkan kesihatan sel kulit dan elasticity kulit menjadikan anda semakin remaja.
*Procyanidins melindungi tubuh dari kerosakan akibat pendedahan terhadap cahaya matahari yg mana juga akan mencegah penuaan kulit pramasa.
*Procyanidins juga memperbaiki penglihatan, memperbaiki kesihatan arteri, dan tisu tubuh (seperti jantung) dan fleksibeliti sendi. Ia membantu mencerahkan wajah, mempercepatkan baik pulih luka, menguatkan kapilari dan vena, yg mana akan memperbaiki sistem peredaran darah dan kesihatan jantung.

6. Anti inflammatory (anti pembengkakan), anti arthritic and anti allergic activities, memakan radikal bebas, menghalang kerosakan akibat sinar UV.

7. Anti-carsinogenic (anti kanser) dan agen anti-tumor

8. Resveratrol -secret ingredients dalam grape seed



Vitamin E ni bole wat masker, so sapa2 yang nak save bajet tu bole guna ni aje..hanya picit dan sapu pada muka...Parut2 pun bole hilang kalu guna secara berterusan...Saya dah alami perubahannya..ANDA bila lagi???....Next entry saya akan citer pasal GLA Complex plak...Jumpa lagi....

Berminat nak dapatkan Vitamin E Anti kanser,

Hubungi :-

  • SMS/whatsApp : 013-9692915 (Niza)
  • www.facebook.com/NizaHealthnBeautyShop
  • COD Weekdays Area Bandar Chukai, Kerteh, dan Kuala Terengganu(Jumaat Sabtu)
  • POS seluruh Malaysia.



No comments:

Post a Comment

LinkWithin