Saturday, 29 November 2014

Kenapa Kita Perlukan Suplemen?

Ramai yang tak tahu tubuh kita perlukan suplemen. Ini kerana tubuh kita tidak dapat menyerap sepenuhnya zat-zat yang kita ambil menerusi makanan.

Kenapa Kita Memerlukan Suplemen?

♥ Tubuh kita memerlukan dos vitamin yang tinggi daripada sumber makanan seharian. Vitamin daripada makanan tidak mencukupi bagi kesan pencegahan penyakit dan anti penuaan.

♥ Buah-buahan dan sayuran mungkin tercemar. Penggunaan baja sintetik dan racun perosak mempengaruhi kualiti buah dan sayuran tersebut.

♥ Zat makanan mudah hilang semasa proses pengangkutan, penyimpanan dan penyediaan.

Gangguan penyerapan zat makanan di dalam tubuh berlaku akibat pengambilan pil penahan sakit, laksatif, ubat-ubatan, alkohol dan antibiotik.

Amalan diet yang tidak sihat seperti pengambilan kafein berlebihan, lemak, kolestrol, gula dan garam telah mengganggu simpanan mineral dan menganggu penyerapan mineral.

♥ Gaya hidup masa kini dengan kehidupan yang mencabar, sibuk dan stress menyebabkan kurangnya penjagaan diri dan mengakibatkan masalah kesihatan.

♥ Kurangnya penyediaan makanan sihat di rumah dan gemar makanan segera yang tinggi kandungan MSG merupakan penyumbang kepada masalah kesihatan.

♥ Persekitaran yang tercemar dan immunisasi yang lemah akibat kekurangan mineral dan vitamin telah menyebabkan tubuh badan mudah dihinggapi penyakit.



 
Shaklee Independent Distributor (1077459)
SMS/WA 013-9692915
Shaklee Kemaman/Kuala Terengganu
Pos Seluruh Malaysia

Friday, 28 November 2014

Bestnyer perut kosong...

Bestnye kan kalu perut terasa kosong je..Bukan kosong sebab tak makan, tapi kosong sebab isi perut dah terkeluar semua. Dah selamat dibuang. Hihihi.

Saya ni memang ada masalah sembelit. Sebab tu kena minum jus atau makan pedas skit baru lancar proses membuang tu. Tapi sejak amik Herb Lax Shaklee, proses membuang makin lancar. Rasa ringan je badan ni. Saya amik sekali dengan Omega Guard dan Lecithin. Biar bergabung, baru meletops...Ooppss!!

Herb-Lax Shaklee ni saya amik 2 kali je seminggu. Telan sebelum tidur, esok hari konpem membuang. Sebab, salah satu fungsi Herb-Lax adalah untuk melawaskan pembuangan. Memang bestla.

HerbLax Shaklee

HerbLax Untuk Cuci Usus


Nak dapatkan produk Shaklee dengan harga istimewa ?
Nak daftar keahlian anda dengan NizaHealth?
Nak menjana pendapatan 2, 3, 4 hingga 5 angka dengan Shaklee?


Hubungi : 


 
Shaklee Independent Distributor (1077459)
SMS/WA 013-9692915
Shaklee Kemaman/Kuala Terengganu
Pos Seluruh Malaysia



Set Ibu Menyusu Shaklee

Ramai ibu-ibu yang menyusukan bayi mereka mencari-cari suplemen yang sesuai dan selamat untuk si manja.

Set Menyusu Shaklee ini sesuai di ambil semasa berpantang dan menyusukan bayi. Takdelah nanti ibu rasa letih dan tidak bermaya. Bagi yang nak turunkan berat badan boleh add on Lecithin Shaklee. Lecithin ni untuk uraikan lemak-lemak yang terkumpul.

Dapatkan Set Menyusu Shaklee untuk kesejahteraan anda dan si manja. Ibu Sihat, Anak Gembira.
Hanya yang terbaik untuk anda. Harga memang berbaloi-baloi. Yang penting selamat dan semulajadi.



Ingin dapatkan produk Shaklee dengan harga istimewa ?
Nak daftar keahlian anda dengan NizaHealth?
Nak menjana pendapatan 2, 3, 4 hingga 5 angka dengan Shaklee?


Hubungi : 

 
Shaklee Independent Distributor (1077459)
SMS/WA 013-9692915
Shaklee Kemaman/Kuala Terengganu
Pos Seluruh Malaysia


Disclaimer (Penafian) :

Penafian ini adalah berkaitan dengan Blog NizaHealth. Semua maklumat, keterangan produk, serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. 

Anda dinasihatkan berjumpa pakar jika menghadapi sebarang penyakit atau masalah kesihatan atau masalah kesihatan untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan sebelum mengambil sebarang suolemen. Kita hanya berikhtiar dan berusaha, semuanya di atas kuasa Yang Maha Berkuasa.

Thursday, 27 November 2014

Kombo Omega Untuk Manfaat Seisi Keluarga

Promosi Omega Guard akan berakhir 3 hari saja lagi. Ramai pulak yang tanya pasal Omega Guard ni bule ke untuk masalah kesihatan yang lain. Jawabnya boleh saja.

Omega Guard Shaklee ni sesuai di ambil kanak-kanak berusia SETAHUN dan ke atas hinggalah atuk dan nenek kita. Memang elok untuk segala aspek kesihatan. Nak turunkan paras kolestrol, nak turunkam berat badan, nak tajamkan minda anak-anak, semua boleh. Omega Guard ni kaya dengan 99% minyak ikan. Bukan lemak semata-mata.


Banyak kan kelebihan Omega Guard ni bila di gabungkan dengan produk-produk yang lain. Memang meletops. 

Testimoni Untuk Sakit Kepala

Dapatkan Kombo Omega Guard untuk keluarga anda hari ini. Memang jimat! Berbaloi-baloi. Kalau anda berminat untuk mencuba, hubungi saya ya!

:)

Ingin dapatkan produk Shaklee dengan harga istimewa ?
Nak daftar keahlian anda dengan NizaHealth?
Nak menjana pendapatan 2, 3, 4 hingga 5 angka dengan Shaklee?


Hubungi : 

 
Shaklee Independent Distributor (1077459)
SMS/WA 013-9692915
Shaklee Kemaman/Kuala Terengganu
Pos Seluruh Malaysia


Disclaimer (Penafian) :

Penafian ini adalah berkaitan dengan Blog NizaHealth. Semua maklumat, keterangan produk, serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. 

Anda dinasihatkan berjumpa pakar jika menghadapi sebarang penyakit atau masalah kesihatan atau masalah kesihatan untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan sebelum mengambil sebarang suolemen. Kita hanya berikhtiar dan berusaha, semuanya di atas kuasa Yang Maha Berkuasa.

Wednesday, 26 November 2014

Biar Betul?? Lambatnya Nak Habis!

Vitamin Shaklee ni memang lambat habis. Tempoh pengambilan untuk satu-satu produk tu mengambil masa yang agak lama untuk habis.

Contohnya, Vitamin E Complex Shaklee. Sebotol ada 120 biji. Saya makan hanya sebiji sari. Mau jimat betul. Sampai 4 bulan tahannya. Takpun 3 bulan setengah. Maklumle, sebiji lagi tuk buat masker. :)

Sapa kata Vitamin Shaklee ni mahal. Bagi saya memang berbaloi dengan harganya. Jimat dan tahan lama. Berkesan plak tu. Hanya mereka yang dah pernah cuba akan rasai kesannya. Jimat, berkesan dan selamat.

Berbaloi-baloi bila memilikinya. Anda?? Tepuk dada tanya hati!

Yusniza,

SID 1077459


Vivix Shaklee Bantu Pulihkan Tenaga

Banyak betul kebaikan Vivix Shaklee ni. Salah satunya nak membantu kita rasa lebih cergas dan bertenaga.

Terjaga dari tidur badan rasa kurang sihat, sakit tekak dan selsema. Apalagi, pagi tadi sebelum breakfast amik sesudu Vivix campurkan dalam segelas air. Sambil tu, saya campurkan satu sachet Collagen Powder Shaklee. Orang kata, 2 dalam 1 gitu. Kekal cergas dan awet muda.


Vivix Shaklee mengandungi Polygonum Cuspidatum yang kaya dengan resveratrol. Resveratrol berupaya membantu menyokong pertahanan selular, membaiki DNA dan meningkatkan tenaga
di peringkat selular.


Vivix Shaklee cara saya..Mudah dan Cepat!!

Anda pun boleh mencubanya...

 
Shaklee Independent Distributor (1077459)
SMS/WA 013-9692915

Tuesday, 25 November 2014

Vision Board : Semoga Impian Menjadi Kenyataan

Vision Board, impian menjadi nyata. Salam semua rakan-rakan. Hari ini nak bercerita sikit pasal vision board ni. Apa vision board ni sebenarnya? Saya pun baru aje kenal dengan vision board nie, sejak join Shaklee. Hihhi..

What is a Vision Board?

vision board is a tool used to help clarify, concentrate and maintain focus on a specific life goal. Literally, a vision board is any sort of board on which you display images that represent whatever you want to be, do or have in your life. 
(http://www.makeavisionboard.com/what-is-a-vision-board.html)

Vision Board adalah satu alat yang kita gunakan untuk mencapai impian kita. Kita akan tengok sepanjang masa dan berusaha dengan tekun untuk mencapai impian tersebut. Vision Board kita mestilah spesifik dan boleh dicapai. Contohnya, saya akan lulus Ujian Aptis (British Council) dengan Gred C2 pada bulan April 2015.
Vision board ni saya sempat siapkan masa Program LUA Bersama Ateh Zuhairi baru-baru ini. Sebahagian dari impian saya yang saya terjemahkan dalam bentuk gambar. Barulah ada semangat nak mencapainya. Vision Board ni saya print dan tampal di dinding. Hari-hari bole nampak dan visualise apa yang saya nak. Secara tak langsung, ianya akan terus berlegar dalam minda kita. Bila nampak aje VB nie, saya akan lebih fokus dan usaha lebih kuat lagi.
My Vision Board
Vision Board Yang Akan Dicapai Dengan IzinNya

Saya amat syorkan pada semua supaya buat Vision Board nie. Lebih-lebih lagi adik-adik yang akan menduduki peperiksaan. Masukkan juga elemen spiritual bagi kita yang beragama Islam. Bagi yang dah ada Vision Board ni, TAHNIAH saya ucapkan. Semoga kita menjadi hambaNYA yang berjaya dan bahagia.
Impian menjadi kenyataan! 

 
Shaklee Independent Distributor (1077459)
SMS/WA 013-9692915

Monday, 24 November 2014

Herb Lax Shaklee Untuk Cuci Usus, Detoks

Herb-Lax Shaklee mengandungi adunan pelbagai herba yang sering digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan melancarkan fungsi ususHerb-Lax Shaklee bertindak secara lembut bagi membantu anda menangani masalah pembuangan air besar yang mungkin dialami sekali-sekala.

Herb Lax Shaklee
Mengandungi 120 biji tablet 


Manfaat Utama Herb Lax Shaklee:-

Pembersihan najis yang tersekat.
Membantu masalah sembelit
Mengempiskan perut
Merangsang usus untuk mempercepatkan pembersihan secara lembut kepada yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita.
Membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. Sesuai diambil seperti biasa atau dicampurkan dalam air panas, sebagai teh herba.
Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus dan secara langsungnya membantu masalah sembelit.

Herb-Lax mengandungi 9 herba semulajadi untuk menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut.

Sunday, 23 November 2014

12 Wanita Hebat Jutawan Bahagia Bersama Ateh

12 Wanita Hebat Bakal Jutawan Bahagia. Menarik sungguh entry kali ni ya. Kenapa wanita hebat?? Kerana, mereka semua hadir dengan penuh keazaman dan iltizam ke Program LUA Coaching Bersama Ateh @ Zuhairi Nopiah di Suria Cherating Beach Resort. Program selama dua hari ini berlangsung dengan suasana happy dan santai tapi penuh ilmu pada 21 dan 22 November 2014 yang lepas.

Sebenarnya, inilah kali pertama saya join program seumpama ini. Wahh, memang seronok rupanya. Mula-mula tu memang rasa ragu-ragu sikit sebab tak tau nak expect apa. Maklumla, bersama nama besar dan founder Law Of Universal Attraction (LUA). Bila dah join tu, memang seronok sangat. Banyak ilmu baru yang saya dapat. Program ini sebenarnya dibawakan oleh Master Nur Zahirah untuk susur galur Shaklee beliau. Bertuah kami semua duduk di bawah beliau. Mekasih Master Ira!! Sayang kamu ketat-ketat! :)

Master Nur Zahirah Kemaman
Ucapan Aluan dari Master Nur Zahirah 

Banyak ilmu baru yang kami timba di sini. Bukan sahaja mengenali diri, mengenali potensi dalam diri, tetapi mendekatkan kami kepada Sang Pencipta. Ukhuwah yang terjalin kerana Dia Yang Maha Esa. Memang sangat-sangat bersyukur berada dalam grup Jutawan Bahagia ini. Semuanya wanita-wanita hebat. Yang di pilih oleh Dia untuk hadir ke program LUA Coaching ini. 

Khasiat Epal Untuk Cegah Penyakit

Khasiat Epal Untuk Mencegah Penyakit. Pernah tak kita terfikir tentang pepatah Inggeris "An apple a day keeps the doctor away.." Kenapa mesti epal?? Kenapa tak buah yg lain??


Yelah kan, kalau korang perasan, mak ayah kita dulu mesti akan beli buah epal. Tak kisahlah epal hijau ke merah. Yang pasti, ayah saya mesti akan beli buah epal kalau balik dari pasar. Banyak rupanya khasiat epal ni ye!


Buah epal dikatakan memiliki sifat sejuk. (bukan sebab duk dlm peti ais ye..!)... Jangan senyum, baca jer... Dengan meminum Jus epal, dikatakan dapat meningkatkan daya tahan badan. Ia juga membantu menurunkan kadar kolestrol, meneutralkan toksik, sihatkan jantung dan pembuluh darah serta mampu mencegah barah.

Jadi, pastikan sebiji epal sehari atau jus epal dalam hidangan anda! Moh pegi cari epal sekarang!!
Khasiat Epal


 
Shaklee Independent Distributor (1077459)
SMS/WA 013-9692915

Wednesday, 19 November 2014

Air Bagus Untuk Pencernaan

Air masak memang bagus untuk pencernaan. Sedar atau tidak, badan kita memang perlukan air untuk proses pencernaan. Kenapa agaknya ya??

AIr untuk pencernaan.
Ini kerana penyahhidratan atau kekurangan air dalam badan kita boleh melambatkan proses pencernaan. Tak pasal-pasal dapat sembelit nanti. Sebab tu la kita kena pastikan badan dapat air yang secukupnya

Pastu, kalau makan jangan bersulam dengan air...(saya pun buat jugak kadang-kadang)..hihihii..ini akan menyebabkan fungsi enzim pencernaan terganggu. Sebab tu lah, kita disyorkan minum air sekurang-kurangnya 20 minit sebelum makan dan setengah jam selepas makan... Haa...barulah mantop!!..Tiada lagi masalah pencernaan, tiada lagi masalah sebu perut, ... Masalah perut buncit pun takde.. hihihi..

Meh pakat-pakat minum air masak secukupnya...Sekurang-kurangnya 8 gelas sehari... Barulah ohsem tindakbalas dengan badan kita. Makanan pun boleh dicerna dengan mudah... Betul tak??



 



Shaklee Independent Distributor
ID : 1077459


Tuesday, 18 November 2014

Keropok dan Hujan, Pasangan Serasi Yang Amat

Keropok. Keropok Lekor. keropok keping. Macam-macam jenis keropok. Bak kata orang Terengganu, keropok dan hujan tak dapat dipisahkan.

Nak-nak musim hujan plak nie. Kat Kemaman ni dah beberapa ari ujan tak brenti. Perut ni asyik lapar je. Haa.. nak senang, keropok la jawabnya. Makan panas-panas, tambah plak ngan air teh..umphh!!

Kat Terengganu nie, keropok memang mudah nak dapat. Pegi je mana-mana restoran, kopitiam atau kedai makan, mesti korang akan jumpa keropok ni. Tak kisah la, keropok lekor ke keropok keping ke.. Janji keropok.

Keropok Lekor

Gambar petang tadi. Pegi minum lepas cari barang untuk Majlis Persaraan Cikgu Sekolah. Ni minum kat Dinie Kopitiam, Taman Chukai Utama... Dulu dikenali sebagai Cendol Kopitiam. Kalau korang datang Kemaman, bolehlah singgah kat kopitiam nie.. Petang tadi saya order Keropok Lekor Goreng, Sotong Celup Tepung, Nasi Goreng Seafood dan Nasi Goreng Kampung.. Rasanya pun boleh tahan... !


Keropok Pilihan Saya!


 


Monday, 17 November 2014

Hantaran Kahwin Shaklee: Buat Yang Tersayang

Assalamualaikum, apa kabar? Haa dah nak cuti sekolah nie... ada tak yang nak langsungkan majlis?? Majlis Bertunang ke, Majlis Kahwin ke?? Dah siap ke hantarannya???

Bagi anda yang masih tercari-cari barang yang nak diberikan ke sebelah pihak, apa kata anda hadiahkan si dia dengan suplemen. Okay tak?? Yang penting anda sihat, si dia pun sihat. Ke arah keluarga sihat gitu. Macam contoh kat bawah nie... Cantik kan??

Hantaran Kahwin Yang Paling Sihat

So anda semua yang masih tercari-cari barang yang nak diberi pada si cinta hati, bolehlah cuba yang ni..

Cadangan Suplemen:

Lelaki : Set Lelaki Gagah ( Omega, Zink, Vitamin E, Performance Drink)

Wanita : Set Kecantikan ( Collagen Powder, Vitamin E, Vitamin C)

Hubungi : 

 
Shaklee Independent Distributor (1077459)
SMS/WA 013-9692915



Sunday, 16 November 2014

Cara Atasi Kolestrol Tinggi Dengan Bawang Putih

Cara Atasi Kolestrol Tinggi Dengan Garlic Complex Shaklee dan Omega Guard Shaklee. Kolestrol yang tinggi akan merosakkan pembuluh darah dan menjejaskan jantung anda! 
Atasinya dengan mudah. Kukus 2 ulas bawang putih selama 15 minit, kemudian makan . Amalkan sekali sehari. Selain dapat imbangkan kadar kolestrol, bawang putih dapat mencegah penggumpalan darah dan serangan jantung... ..

Garlic Shaklee Untuk Kolestrol
Sanggup Ke Makan Bawang Putih Macam Ni Setiap Hari???

Tapi sanggup ke nak makan bawang putih macam tu ajer?? Kalau saya memang tak la..hihi... Nasib baik Shaklee keluarkan bawang putih dalam bentuk tablet. Haa..perkenalkan Garlic Complex Shaklee....

Garlic Complex Untuk Turunkan Kolestrol
Garlic Complex  Shaklee Untuk Turunkan Paras Kolestrol

Saturday, 15 November 2014

Kelebihan Omega Guard Shaklee - Minyak Ikan Terbaik

Omega Guard Shaklee
Omega Guard Shaklee di ekstrak dari ikan laut air sejuk (markerel, sardin, herring). Omega Guard Shaklee adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak ikan.

Kelebihan Omega Guard Shaklee:-

Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.

Manfaat Utama :

1. Asid Lemak - Omega 3 merupakan asid lemak penting yang tak dapat di hasilkan oleh badan kita. Oleh itu, kita mengambilnya untuk makanan. Omega-3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan. Ia juga boleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, dan memberikan kulit licin dan kemerah-merahan.

2. Mencegah penyakit saluran darah dan strok - DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah dan peredaran darah yang lancar. Sebab itulah, omega 3 ni berkesan untuk membantu mengekalkan tekanan darah dan ketegangan di leher atau sakit kepala. Ia juga merendahkan kolestrol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL, mengawal obesiti, mencegah arteriosclerosis dan juga membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.

Omega Guard Untuk Ibu Hamil
Omega Guard Untuk Perkembangan Otak Janin

3. Membantu tumbesaran & perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori -DHA ialah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ia penting terutamanya 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzhiemer, memelihara penglihatan dan pendengaran dan mencegah migrain. 1 hidangan Omega Guard membekalkan 905mg asid lemak Omega 3 EPA dan HDA.

4. Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru - mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam, bronkitis, lelah, hepatitis dan penyakit buah pinggang.

5. Menentang Kanser - Omega 3 boleh membantu mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon. Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.

Friday, 14 November 2014

Jalan-jalan Ke Kuala Gandah, Lanchang

Hello semua, perkongsian saya kali ini tentang Kuala Gandah di Lanchang, Pahang. Di sinilah letaknya Pusat Konservasi Gajah Kebangsaan yang mana ianya menempatkan gajah-gajah liar dan gajah-gajah yang memerlukan perlindungan.

Ianya terletak 15 km dari  Pekan Lanchang dan anda bolehlah memandu sambil menikmati panorama di sepanjang jalan. Memang sesuai bagi mereka yang sukakan kehijauan dan saya amat syorkan anda datang nikmati sendiri keseronokan bersama-sama.  Banyak aktiviti yang boleh diterokai di sini bersama-sama ahli keluarga. Info Pusat Konservasi Gajah Kebangsaan, Kuala Gandah

Saya kongsikan gambar-gambar di Pusat Konservasi Gajah Kebangsaan, Kuala Gandah untuk tatapan anda...

Pusat Konservasi Kuala Gandah
Anak Gajah yang menjadi perhatian semua.

Kuala Gandah Reservation Centre
Kanak-kanak cilik yang teruja dengan gajah.

Thursday, 13 November 2014

Caratomax dan Tomato, Gabungan Terbaik Untuk Kanser

Caratomax dan Tomato, Gabungan Terbaik Untuk Rawat Kanser. Tomato bukan sahaja enak, tetapi juga mempunyai manfaat yang besar. Selain mengandungi Vitamin C dan A, ia juga mengandungi lycopene iaitu anti oksida yang dapat mengurangkan risiko pembengkakan prostat.


Jus Tomato Untuk Cegah Kanser
Kisar 2 biji tomato bersaiz sederhana setiap hari dan minum jusnya. Untuk abang-abang 40 tahun ke atas, amalan ini dapat menyihatkan prostat.


Caratomax dan Tomato, Gabungan Terbaik Untuk Kanser. Kajian mendapati tomato menurunkan risiko penyakit jantung koronari dan pembuluh darah serta menurunkan risiko barah payudara. Oleh itu, wanita disarankan meminum jus tomato yang tinggi kandungan seratnya. Caranya mudah saja, kisar 2 biji tomato dan tambahkan dua sudu kecik madu asli. Insya Allah, daya tahan badan meningkat dan risiko mendapat penyakit akibat radikal bebas dapat dicegah. Selain itu, seratnya pula membantu melancarkan pembuangan air besar.

Caratomax dan Tomato, Gabungan Terbaik Untuk Kanser. 
Kenapa Caratomax Shaklee Pilihan Ramai??


Monday, 10 November 2014

Bestnya Join Shaklee!!

Selamat Malam,.... Bestnya join Shaklee!!.. Best ke? Ada yang bertanya? Memang best la bagi saya yang tak pernah join mana-mana bisness MLM atau yang seangkatan dengannya.. Haa kenapa saya kata best? 
Jom tengok dulu gambar-gambar kat bawah ni..

Bestnya Join Shaklee
Muka-muka ceria sebab dapat ber-wefie selepas Program Masters Tour Terengganu.


Geng Kami Dari Kemaman
Bergambar kenangan di depan PrinzPark Hotel, KT ketika Masters Tour Terengganu

Bestnya Join Shaklee
Ni ramai-ramai atas pentas bersama Master Nur Zahirah dan sebahagian dari Warga Legasi Anugerah Terindah .

Best kan join Shaklee nie? Dapat together-gether ke mana-mana program dengan upline atau downline. Sekali sekala dapat release tension, plus dapat bertukar-tukar idea, sharing tips camne nak buat sales. Dalam Shaklee ni bukan sahaja ilmu duniawi tetapi ilmu akhirat pun dapat. Nak tahu?? haa kenalah join Shaklee dulu. 

Apa bestnya join Shaklee nie?

Sunday, 9 November 2014

Omega Guard Shaklee Terbaik Melindungi Jantung Anda

Omega Guard Shaklee Melindungi Jantung Anda. Omega Guard Shaklee membekalkan asid lemak Omega 3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh.

Omega Guard Shaklee melindungi jantung anda.
Omega Guard Shaklee
Omega Guard Shaklee membantu mengurangkan risiko penyakit jantung. 

Kajian menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak Omega 3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. Penyelidikan juga menunjukkan bahawa paras asid lemak Omega 3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular, di samping membantu memelihara tekanan darah  dan paras trigliserida yang normal. Omega 3 juga dapat memelihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi-fungsi sendi.

Minyak Ikan Shaklee Untuk Kurangkan Paras Kolestrol

Antara Kebaikan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee
 Untuk Jantung Anda

♥ Mengurangkan risiko insiden  serangan jantung.

♥ Mengurangkan risiko kematian akibat serangan jantung.

♥ Mengurangkan risiko mendapat denyutan  jantung tak menentu.

♥ Mengurangkan sakit dada Angina pada pesakit yang mempunyai masalah saluran jantung tersumbat (Ischaemic Heart Disease).

♥ Mengurangkan risiko serangan jantung kali kedua bagi pesakit yang pernah mendapat serangan jantung sebelum ini.

Omega Guard Shaklee, Minyak Ikan Terbaik Di Dunia

Saturday, 8 November 2014

8 Bahan Paling Mudah Untuk Sihat dan Cantik

8 bahan yang paling mudah dan selamat untuk memiliki kulit cantik dan berseri. Semua bahan-bahan ini boleh didapati dari dapur korang ye. Memang dijamin selamat!!

1. Lengkuas

Lengkuas berupaya untuk merawat penyakit limpa bengkak. Caranya mudah saja, rebus dua lengkuas sebesar ibu jari, tiga temu lawak sebesar ibu jari, segenggam daun dukung anak (segar atau kering) dan masukkan semua bahan dalam periuk yang mengandungi tiga cawan air. Biarkan sehingga mendidih.

Minum dua kali sehari. Ianya juga berupaya meningkatkan peredaran darah dalam tubuh. Selain itu, untuk mencegah rasa mual dan mabuk laut, kunyah hirisan lengkuas  segar hingga rasa mual hilang.

Daun Dukung Anak
Daun Dukung Anak
2.  Buah Pala

Buah pala dikatakan elok untuk mengeluarkan angin dalam perut. Haa...lepas nie, kena cari buah pala nie..

3. Limau Purut

Limau Purut mengandungi asid sitrik semulajadi yang membantu mengekalkan kelembapan kulit. Ia juga membantu merawat kulit kepala, luka, lebam dan gigitan serangga berbisa berta merangsang perjalanan darah. Petua orang lama, sapu limau purut pada kulit kepala mampu menghilangkan kelumumur.

4. Serai

Serai mempunyai ciri-ciri anti kulat yang amat sesuai untuk mereka yang nak turunkan berat badan. Ianya juga digunakan untuk melancarkan pembuangan air kecil, membaiki aliran darah serta menyegarkan tubuh. Lepas ni kalau pegi restoran, jangan lupa mintak Air Limau Berserai atau Air Teh berserai ye!!
Serai Untuk Membaiki Aliran Darah
Serai

Wednesday, 5 November 2014

Tips Diet Seimbang Pemakanan Pintar

Tips Diet Seimbang Pemakanan Pintar. Ramai orang mengamalkan diet yan tidak seimbang. Mereka memakan pelbagai jenis makanan sehingga kekurangan khasiat yang perlu. Pada masa yang sama, nutrien lain pula di ambil dalam kuantiti yang berlebihan. Ini boleh menyebabkan pelbagai masalah kesihatan akan muncul.

Tips Diet Seimbang Pemakanan Pintar. Cara pemakanan anda setiap hari hendaklah berpandukan Piramid Makanan yang betul.

Tips DIet Seimbang
Piramid Makanan

Aturan Pemakanan Yang Disyorkan Untuk Pemakanan Pintar

Sarapan - Makan makanan berkalori tinggi iaitu makanan yang membekalkan tenaga bagi melakukan pekerjaan.

Makan Tengahari - Kurangkan kuantiti makanan yang dimakan dan imbangkannya dengan sayur-sayuran dan buah-buahan.


Makan Malam - Kurangkan kuantiti yang dimakan.

Sumber: 365 Tips Sihat Gaya Rasulullah; Dr. Mohamad Ali Toha.

Apa yang kita makan, hendaklah berpada-pada dan tidak mengikut nafsu semata-mata. Ikut Sunnah Nabi, Berhenti Sebelum Kenyang.

Fakta Tentang Diet
Pepatah Inggeris Tentang Makan

Semoga Bermanfaat !!

 
Shaklee Independent Distributor (1077459)
SMS/WA 013-9692915


Tuesday, 4 November 2014

Kalsium Shaklee Untuk Tulang


Kalsium untuk pertumbuhan dan perkembangan tulang. Kajian mendapati susu mengandungi kalsium yang penting untuk pertumbuhan dan perkembangan tulang. Kurma pula mengandungi fosforus yang memadatkan tulang dan magnesium yang menguatkan tulang supaya tidak mudah patah. 

Magnesium juga diperlukan dalam proses pembentukan semula tulang. Oleh itu, biasakan diri meminum susu sejak kecil bagi menghindari kemungkinan mengidap osteoporosis. Namun begitu, ada juga di kalangan kita yang tidak mampu atau tidak boleh meminum susu. Apatah lagi minuman yang bersusu atau produk tenusu yang lain. 

Ostematrik SHaklee
Susu Untuk Tulang Kuat

 Bina Tulang Yang Kuat Untuk Susuk Tubuh Yang Tegap.

Ostematrik ShakleeSuplemen Kesihatan Tulang Shaklee diformulasi khas dengan campuran nutrien binaan tulang berkualiti tinggi bagi meningkatkan daya penyerapan kalsium dan membantu dalam membina tulang dan gigi yang kuat.

Ostematrik Shaklee, Bukar Sekadar Kalsium. Ostematrik Shaklee menyediakan satu matriks unit nutrien kritikal termasuk kalsium, Vitamin D, magnesium dan banyak lagi untuk membina dan mengekalkan tulang yang sihat.

Ostematrik Shaklee Bukan Hanya Sekadar Kalsium !


Monday, 3 November 2014

Mahu Kuruskan Badan Dengan ESP Shaklee?

Salam semua.. Mahu Nampak Kurus Dengan ESP? Hari ini saya share beberapa TESTIMONI ESP SHAKLEE khas untuk mereka yang nak slim... Maklumlah, ESP kan sumber protein yang mengenyangkan. So, bila dah amik ESP, secara tak langsung kita dah kurang rasa nak makan..Iya dak??


#Testimoni 1 : Amik ESP untuk turunkan berat badan. 1 bulan turun 3 kilo u ! Sebab tu la, minum ESP ni kena konsisten. Baru kita nampak hasilnya....


# Testimoni 2 : Minum ESP kurang rasa lapar, susu pun pekat. Woww !! Bagus sangat untuk ibu menyusu yang nak SLIM...



# Testimoni 3 : Slim selepas minum ESP secara konsisten selama 4 bulan.



Wahhh !! Bestnyer.... Saya nak kurus jugak !! Saya nak ESP Shaklee.... Saya Mahu KURUS !!... 

Kenapa Mesti ESP Shaklee?

ESP penting kerana terdapat 9 amino asid penting yang tidak dapat dibuat oleh badan.

ESP bebas kolestrol dan mengandungi lemak yang sangat minimum.

Ia juga mempunyai kadar penghadaman yang tinggi dan dapat menyerap terus ke dalam darah.

Dan juga ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan TENAGA berjam-jam lamanya. 


ESP Shaklee Pilihan Saya Untuk Slim dan Langsing !!

Inginkan dapatkan produk Shaklee dengan harga istimewa dan menjadi sebahagian dari MagicAuraFamilies?


Hubungi 

 
Shaklee Independent Distributor (1077459)
SMS/WA 013-9692915
Shaklee Kemaman/Kuala Terengganu
Pos Seluruh Malaysia

Disclaimer : Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Segala testimoni adalah testimoni diri sendiri dan para pelanggan kami.

LinkWithin