Saturday, 28 February 2015

Set Sendi Untuk Ibu Bapa

Masih mencari-cari Set Sendi yang sesuai untuk ibu bapa anda? Atau mencari Set Sendi untuk diri sendiri?

Kenapa Mesti Pilih Set Sendi dari Shaklee?

Set Sendi Untuk Ibu Bapa atau sesiapa saja ini mempunyai 3 komponen utama yang menyokong keperluan antara satu sama lain.

# Komponen Set Sendi 1 : Advanced Joint Health Tablet  - Mengaktifkan pergerakan dan kelancaran sendi.

Shaklee Joint Health Tablet:

  • Ialah formula proprietari yang menampilkan gabungan bahan-bahan yang sangat efektif dan terbukti berkesan untuk menyokong pergerakan, fleksibiliti dan fungsi sendi yang sihat
  • Diperbuat daripada bahan yang bertindak pantas untuk membekalkan khasiat pemakanan kepada sendi
  • Mengandungi rumusan berpaten yang terdiri daripada ekstrak Boswellia dan Ekstrak Jagung serta nutrien penting lain termasuk Zink, Kuprum, Mangan dan Vitamin C untuk memberikan keselesaan dan melancarkan semula pergerakan sendi
  • Shaklee Joint Health Tablet adalah 100% rumusan vegetarian yang hanya berasaskan tumbuhan dan mineral.

Wednesday, 25 February 2015

Rawat Keputihan Dengan Alfafa Complex

Salam semua...Ramai tak pembaca yang alami masalah keputihan ni? Keputihan ni boleh dikatakan masalah utama kaum wanita. Cara paling mudah untuk merawat keputihan adalah dengan Alfafa Complex Shaklee.

Alfafa Complex Shaklee nie berfungsi untuk membuang toksin. Maklumla, pembersih darah semulajadi. 


Mencuci hati, darah dan usus – Alfafa adalah makanan yang sangat beralkali di mana membantu badan yang berasid kembali normal. Ianya juga membantu menghilangkan toksin dalam badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

Jom kita tengok beberapa testimoni berkaitan Alfafa dan Keputihan nie.

Sunday, 22 February 2015

Suplemen Untuk Kaki Cramp dan Simpul Biawak

Bagaimana cramp / kekejangan kaki ini boleh berlaku pada kita? 

Pada Ibu Mengandung – Bila masuk trimester kedua, kebiasannya akan terjadi kejang otot kaki kerana kaki menjadi letih untuk membawa badan yang semakin berat. Keadaan Rahim yang semakin membesar ini juga memberi tekanan pada salur darah yang akan mengganggu perjalanan darah ke kaki. Selain itu, kekurangan sumber kalsium juga menjadi punca berlakunya kejang kaki pada ibu-ibu ini. 

Pada mereka yang kejang otot pada waktu malam – Kebiasaanya berlaku disebabkan pengecutan otot yang tidak terkawal. Punca utama adalah kekurangan air, posisi kaki semasa tidur yang tidak baik dan juga kurang sumber kalsium dan mineral seperti magnesium, sodium, dan potassium. 

Pada atlet – Berlaku akibat regangan yang terlalu drastic / kuat. Apabila berlaku terseliuh atau regangan melampau, otot kita secara semulajadi akan mengecut untuk memulihkan kecederaan tersebut. Namun sekiranya pengecutan yang berlaku tidak terkawal akan menyebabkan kekejangan. Faktor dehidrasi juga punca utama kejang otot.


Bagaimana Ostematrik Shaklee Membantu ?

Chewable Vite_Lea Nutrisi Lengkap Anak Anda

Mahukan anak ada membesar bagai juara? Menjadi johan di sekolah dan di rumah tanpa memikirkan nutrisi yang mereka perolehi? Kini, anda tak perlu risau lagi... Shaklee telah memperkenalkan Multivitamin terbaik untuk si comel anda...Chewable Vita_Lea For Children, multivitamin unggul boleh dikunyah ni sesuai untuk anak-anak yang sedang membesar.


Vitalea For Children@NizaHealth


Friday, 20 February 2015

Petua Nenek Untuk Tumit Merekah dan Kasar

Assalamualaikum... Petua malam ni khas untuk berkongsi tentang tumit kaki yang merekah dan kasar. Ada tak yang memang takde masalah macam ni? Tak pernah melalui tumint kaki yang merekah ni..? Kalau ada, tahniah saya ucapkan. Bagi mereka yang sering mengalami masalah tumit kaki yang merekah dan kasar nie, saya nak kongsikan petua nenek kita dulu-dulu.

Faktor Tumit Kaki Kasar, Merekah dan Sakit.

1. Kulit terlalu kering
2. Pertambahan berat badan
3. Pemilihan kasut yang salah
4. Kurang penjagaan diri
5. Pemilihan produk yang tidak sesuai dengan kulit

Bagaimana Cara Nak Tumit Kembali Halus?

Herbal Blend Untuk Tumit Merekah


Friday, 13 February 2015

7 Petua Kempiskan Perut Dengan Mudah

Macam mana nak dapatkan perut yang kempis dengan mudah? 
Jom ikuti tips di bawah ini. 

Petua Kempiskan Perut

Di sini saya kongsikan 7 Petua Mudah Kempiskan Perut yang saya saya petik dari Harian Metro.

Monday, 9 February 2015

Alergik Dengan Pencuci Pinggan Mangkuk..??

Ramai surirumah kat luar sana yang alami masalah alergik ni kan? Terpaksalah kena pakai sarung tangan.. Asal nak mencuci je, cari sarung tangan. Sampai bila??? Saya ada caranya... Jom atasi Kesan Allergik Pada Tangan Dengan  Produk Penjagaan Rumah Dish Wash Concentrate Shaklee.


Kenapa Dish Wash Concentrate Shaklee?

Friday, 6 February 2015

1001 Manfaat Pembersih Serbaguna Basic H2 Organic Shaklee

1001 Manfaat Yang Anda Akan Dapat Hanya Dengan Sebotol Basic H2, Pembersih Serbaguna ataupun Pembersih Ajaib. Haa..memang ajaib sangat nie.. Ramai yang dah jatuh chinta dengan pencuci ajaib nie...
Jom kita tengok apa sebenarnya Basic H2 nie... sampai ramai yang bagi jolokan pencuci ajaib..
Basic H2

Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun

Promosi Februari 2015 Yang Hot

Selamat  malam semua... Wahh dah lama tak bagitau nie..Promosi yang hot bulan nie...!! Promo Hebat Februari..Macam-macam ada. :)

Jom kita tengok apa yang hot sangat nie...

1) Vitalea Iron (Dewasa) Buy 6 Free 1
2) Ostematrix Buy 6 free 1
3) AJHT Buy 3 free 1
4) Vitalea for Children Buy 3 free 1
5) Ostematrix Buy 2 discount 5%
6) Vitalea Buy 2 discount 5%


Promosi Februari Shaklee 2015
Best kan Promosi Bulan Februari nie... Syokk !!

APA KELEBIHAN PROMOSI BULAN NI?
+++++++++++++++++++++++++++++++

LinkWithin