Monday, 30 June 2014

Aura Hebat! Sedut Ilmu Sebelum Ramadhan

Salam Ramadhan semua... Hari dah hari kedua kita menjalani ibadah puasa.. Macamana? Harap-harap semuanya dapat menjalani ibadah dengan hati yang tenang, jiwa yang girang dan bersyukur padaNya.

Hari ini nak cerita sikit pasal aktiviti / program sedut ilmu baru2 nie.. Memang aura hebat!! Kenapa hebat? Sebab saya dikelilingi oleh insan-insan yang berjiwa hebat. Berjiwa besar. Program Get Together # Kuantan : Legasi Anugerah Terindah di bawah Master Nur Zahirah.

Me and Master Ira : Si Kecil Cili Padi

Ni bergambar dengan Master Ira, kecik molek orangnya..Muda lagi dah dapat title Master. Anda semua pun bole jika ada usaha dan tekad!

Berselfie dalam kelas; bersama mak Shaklee ku Nor Faizah dan nenek Shaklee ku Fiza Firdaus, serta Yooyats Yatie (sepupu spapat Shaklee)

Selain dapat sedut ilmu banayak-banyak dalam kelas nie, kami juga merapatkan ikhuwah... Dari tak kenal antara satu sama lain, asyik bersembang di alam maya aje... di majlis2 macam ini la kami dapat bertemu muka.


Nak join kelas2 macam kami?

Jom mendaftar sebagai ahli @ pengedar Shaklee...

Niza
013-9692915

Shaklee Independent Distributor

Sunday, 22 June 2014

Gelas Kosong : Sesi Menuntut Ilmu NDT

' Tuntutlah ilmu hingga ke negeri China'...

Memang sesuai sangatla tuh... Tapi yang ni tak payah pegi jauh-jauh... dekat aje.. Sejak join Shaklee ni rajin benor pegi kelas ilmu. Tak kirala kelas yang Master anjurkan atau yang di buat oleh pihak Shaklee.

Alkisahnya, saya dan beberapa orang member yang merangkap downlineku, kami together-gether ke New Distributor Training (NDT) di Prinz Park Hotel, Kuala Terengganu. Sebenarnya, kami ni majoriti dah 6 bulan join Shaklee, tapi ni dah ada kesempatan join NDT, kami pun pakat2 pergila.. Tak rugi sebenarnya hadir dalam majlis ilmu nie.. Sebab setiap kali pegi kelas , banyak ilmu baru yang kita dapat.


Manual pun dibekalkan oleh Pihak Shaklee


Ni plak adik iparku merangkap downlineku. Datang dengan suami dan anak kecil.


Anak cucu cicit Shaklee ku yang turut serta.


Saya sarankan pada mereka yang baru berkecimpung dengan dunia MLM nie, tak kira la apa jenis MLM pun, hadirla ke majlis2 ilmu yang dianjurkan. Tak rugi pun. Banyak  yang anda akan dapat. The more u give to others, the more u will get back!!



Nak tahu serba serbi tentang Shaklee?

Bolehla hubungi saya.

Niza
013-9692915

Shaklee Independent Distributor



Thursday, 19 June 2014

Vitamin ku kelek ke hulu ke hilir.. The Beginning..

Salammm.... hari ini nak kongsi vitamin yang saya consume masa mula2 kenal Shaklee.. Ni dia... senang letak dalam pil box nie.. mudah di bawa ke mana2... yang ini bekalan di tempat kije... Pil box comel tu saya beli di watson... kecik lagipun tak makan space dlm handbag!!... Hihihi


Berminat nak dapatkan Vitamin macam saya?

Jom hubungi saya sekarang!

Niza

SMS/WA 013-9692915




Thursday, 12 June 2014

Cara Atasi Demam, selsema, sakit tekak....Nutriferon pengganti panadol..

Salam semua... dah beberapa hari tak update...dah seminggu sibuk dengan preparation majlis kawin adik...banyak yang tak berupdate. Alhamdulillah semua dah selesai dah... tapi dugaan selsema dan sakit tekat plak..tapi takpe, orang kate sakit tu penghapus dosa-dosa kecik ye dok??

Dah lama rasanya tak amik panadol... maklumlah dari dulu kalu sakit ke, demam ke, selsema ke, mesti ada panadol... tapi sekarang ni berazam tak nak dah panadol2 nie... Sejak dah kenal Shaklee ni, saya lebih suka guna yang natural basis... bukanlah taksub tetapi seboleh-bolehnya nak elakkan badan dari menelan ubat-ubatan lain... Maklumlah, badan ni kan nak pakai lama...hihihi...


Ni la pengganti ubat untuk saya, Nutriferon ...Kalu batuk, demam atau selsema saya akan amik ni 1-2 sachet sehari dan vitamin C 2-3 biji ... Maklumla Nutriferon dan Vitamin C kan bagus untuk untuk sistem imun kita.. Dengan cuaca sekarang yang tak menentu ni, elok la kita berwaspada... Niat supaya disembuhkan dari penyakit... In Sha Allah... Yang penting time cuaca panas nie, kurangkan berada di luar dan minum air masak dengan banyak....


Sekilas Fakta Tentang Nutriferon

Nutriferon menguatkan sistem imun dengan menggalak penghasilan interferon semulajadi dalam badan.

Nutriferon dihasilkan dengan kombinasi tumbuhan semulajadi seperti:-

a) Biji Labu
b) Biji Plantago
c) Bunga Japanese Honey Suckle
d) Bunga Safflower

Keunikan Nutriferon:

a) Tidak bertoksik
b) Selamat
c) Dipaten
d) Dibukti secara klinikal


Bagi yang berminat nak mencuba, bole hubungi saya...

Niza
SMS/WA 013-9692915
Shaklee Independent Distributor

www.facebook.com/ynzmym

Friday, 6 June 2014

Set Bajet Shaklee : Bajet Tak Cukup? Nak cuba dulu?

      

      1.  SET BAJET SLIMMING MENYUSU


LECITHIN: Membakar dan memecahkan lemak dalam badan.
ALFALFA: Bertindak sebagai milk booster, membuang lemak yang berlebihan.


2. SET BAJET KEHAMILAN

B COMPLEX: Mengandungi acid folic untuk pembentukan bayi yang sempurna, kurangkan rasa loya, kurangkan stress 
VITA-LEA: Membekalkan segala vitamin dan mineral penting untuk ibu dan bayi


3. SET BAJET SLIMMING 

LECITHIN: Membakar dan memecahkan lemak dalam badan.
ALFALFA: Membuang lemak yang berlebihan, buang toksik daripada badan


4. SET BAJET KECANTIKAN WANITA

VITAMIN E: Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit. Menambah kelembapan kulit, lindungi kulit dari sinar UV.
VITAMIN C: Merangsang pembentukan dan peningkatan penghasilan kolagen kulit yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan dan kehalusan kulit.



5. SET BAJET WANITA: SENGGUGUT & HAID TIDAK TERATUR
 

GLA: Wanita yang mengidap senggugut tidak dapat menukarkan acid linolenik dengan baik untuk menjadi GLA. Oleh itu, pengambilan GLA tambahan dapat meringankan simptom senggugut.
OSTEMATRIX: Sebelum haid bermula, paras bekalan kalsium akan menurun menyebabkan emosi tidak stabil dan simptom senggugut yang lain. Ostematrik membekalkan kalsium tambahan untuk mengawal turun naik perasaan serta simptom-simptom lain.



      6. SET BAJET KANAK-KANAK 

MEALSHAKE: Membekal 19 vitamin utama & mineral tambahan, mengelakkan rasa gastrik, menambah selera makan agar lebih sihat.
OMEGAGUARD: Membantu perkembangan dan fungsi otak, tingkatkan sistem imunisasi


7. SET BAJET ALAHAN & RESDUNG

ALFALFA: Detoks, membuang toksik daripada badan
VITAMIN C: Immune booster, membina ketahanan badan.


8. SET BAJET PENYUSUAN LENGKAP

ESP: Membantu mempercepat penghasilan susu dan memekatkan susu ibu. Memberi tenaga kepada ibu dan mencantikkan kulit.
ALFALFA: Milk booster, membuang toksik daripada badan


9. SET BAJET KESUBURAN SUAMI ISTERI

ZINC: Meningkatkan bilangan sperma, memperbaiki bentuk, fungsi, pergerakan dan kualiti sperma lelaki (untuk suami)
GLA: Membantu wanita menghasilkan lendir serviks kesuburan yang subur dan berkualiti supaya sperma dapat bertahan sehingga 5 hari di dalam rahim (untuk isteri)


10. SET BAJET KESIHATAN SENDI 

OSTEMATRIX: Membekal kalsium untuk kekuatan tulang, otot, ligamen
ADVANCE JOINT HEALTH: Memberi keselesaan sendi, membantu penyediaan tisu penyambung yang sihat dan memberi kesan kusyen pada sendi.



Berminat Boleh Hubungi :-

Niza
SMS/WA 013-9692915

Shaklee Independent Distributor

www.facebook.com/ynzmym

Menjana Jantung Sihat , Kulit Cantik dengan COQ Health...

Assalamualaikum semua... hari ni  saya share tentang my favourite supplement ni... CoqHealth.. Memang saya suka sangat Coq nie.. bagus untuk peredaran darah kita. Maklumla, bila time kerja hari2 naik turun tangga, kadang-kadang rasa letih dan mengah. Tapi sejak amalkan CoqHealth, takde lagi masalah tu, dengan IzinNya jua. Ye la, bila peredaran darah kita dh lancar, jantung kita pun akan mengepam darah tu dengan lebih baik.Ye tak??


CoqHealth Plus

Coqhealth Plus khas untuk menjana kesihatan jantung anda. CoqHealth Plus Shaklee sangat istimewa kerana mengandungi Coq10, Vitamin E dan Green Tea. Kenapa pentingnya Coq10 ni?

a. Untuk jantung yang kuat dan sihat
b. Untuk kulit yang sihat dan berseri
c. Untuk meningkatkan tenaga minda
d. Untuk mengurangkan debaran dan denyutan tak sekata

CoqHealth menampilkan campuran semulajadi proprietari 100mg Coq10 dan resveraterol softgel yang bioavailable. Coq10 telah dibuktikan :-

  • membantu penghasilan tenaga di dalam organ jantung - Coq10 membantu meningkatkan penghasilan tenaga dalam otot jantung, menambah kekuatan mengepamnya.
  • menggalakkan dan melindungi arteri sihat dari oksidasi LDL - Kajian menunjukkan Coq10 mempunyai potensi untuk mengurangkan tekanan darah secara semulajadi tanpa kesan sampingan. Tindakan Coq10 sebagai antioksida yang kuat menghalang oksidasi LDL Kolestrol 'tidak baik' dan menghalangnya dari melekat dan menyumbat salur darah.
  • membantu menambah dan mengekalkan tahap Coq10 dalam darah.
  • meningkatkan tenaga - Coq10 berupaya meningkatkan tahap tenaga, menambah stamina dan mengurangkan kelesuan.
  • kecerdasan mental - Coq10 merancakkan sel-sel otak yang seterusnya meningkatkan kecerdasan mental, memori . Kajian juga menunjukkan Coq10 dapat mengurangkan serangan migrain, pening dan loya.
  • Kulit lebih muda - Coq10 meningkatkan peredaran darah untuk membekalkan tisu kulit dengan cukup oksigen dan nutrisi untuk pemulihan, rejuvenasi dan penghasilan kolagen. Ini membantu kulit agar lebih tegang, cerah dan berseri.
  • Meningkatkan kesuburan lelaki - coq10 mengurangkan stres oksidatif yang telah dibuktikan untuk mewujudkan persekitaran yang lebih sihat untuk meningkatkan kiraan sperma, pergerakan sperma dan mutu sperma. Ia juga membantu meningkatkan mutu ovum wanita.



Wahhh banyak betul kebaikan CoqHealth nie. Saya hanya amik sebiji aje sehari. memang bertenaga sampai ke petang. Turun naik tangga pun tak jadi masalah dah sekarang. Cuma bila makan ni masa mula-mula tu, rasa ketat aje dada ni...cuak jugak la. Tapi bila tanya pakcik google dan baca buku, itu adalah normal. Krisi penyembuhan orang kata! Sebabnya tak lain tak bukan adalah proses peredaran darah. Jadi, adik kakak atau abang2, jgn risau, teruskan aje pengambilan CoqHealth nie. InshaAllah... 

Berminat nak order?

Dapatkan hari ini..

Niza
SMS/WA 013-9692915
Shaklee Independent Distributor




Wednesday, 4 June 2014

Kulit halus mulus dengan masker ESP

Selamat malam semua... malam ni saya kongsikan cara nak buat masker guna ESP. Maklumla nak kulit halus mulus katakan.

Cara saya senang aja... Campurkan satu sudu kecik ESP dengan setengah sudu kecik plain yogurt. Kacau sebati pastu sapu je kat muka sebelum tidur... Hihihi...Nyaman je rasa kulit ni...Biasanya saya biarkan semalaman. Pagi esok baru bersihkan.


Hasilnya memang mengagumkan! Cubalah hari ini. Kalu takde yogurt dalam peti ais tu, jangan risau. Boleh guna air sejuk jer. Kalu nak lebih umphh bole campur sedikit Collagen Powder dalam tu. 


Selamat Mencuba!!


Pertanyaan / Order:-

Niza
SMS/WA 013-9692915
Shaklee Independent Distributor

www.facebook.com/ynzmym




Monday, 2 June 2014

PROMOSI JUN - CANTIK BERSERI SIHAT BERGAYA


PROMOTION OF THE MONTH

BUY 6 FREE 1 VITAMIN E COMPLEX





HANYA RM 894 SAHAJA. DENGAN PEMBELIAN SATU SET VITAMIN E ANDA AKAN MENDAPAT KEAHLIAN PERCUMA DAN BONUS TUNAI SEBANYAK RM25.

ORDER SEKARANG!!


Hubungi :-

Niza (SID 1077459)
SMS/WA 013-9692915


Nak Join Ahli, Untung Seumur Hidup

Salam semua... ramai betul yang nak join ahli Shaklee nie... jom2.. dialu-alukan... Ramai yang tanya apa yang saya dapat bila join Shaklee? Bole tak nak join untuk makan sendiri aje?

Hanya dengan bermodalkan RM65, anda akan dapat menikmati faedah-faedah bersama-sama kami. Nak makan sendiri pun takpe.. Lagi banyak penjimatan.

Kelebihan Menjadi AHLI:-

1. Dapat harga ahli untuk semua produk Shaklee
2. Dapat Untung Runcit
3. Dapat Car bonus bila mencapai kelayakan yang Shaklee tawarkan
4. Dapat bonus kepimpinan bila anda menjadi leader dalam SHaklee
5. Dapat cuti2 dengan penajaan Shaklee ke luar negara, dalam negara atau umrah mengikut kelayakan yang Shaklee tawarkan.


Berminat nak menjadi ahli Shaklee, bole hubungi saya:-

Niza
Shaklee Independent Distributor
SMS/WA 013-9692915

SET DIABETES Untuk Kesihatan Anda dan Keluarga

Diabetes atau Kencing manis merujuk kepada bacaan gula (glukosa) dalam badan yang melebihi daripada paras normal. Gula adalah sumber tenaga bagi badan kita tetapi jika di ambil berlebihan akan memudaratkan kesihatan kita.

Antara tanda-tanda seseorang mengidap diabetes:

# Kerap buang kencing
# Kerap berasa haus
# Sentiasa lapar
# Pandangan mata kabur
# Cepat letih
# Luka lambat sembuh
# Kekejangan di mata ataupun di kaki

Kesan dan komplikasi disebabkan oleh Diabetes:

# Saraf dan salur darah rosak
# Buta
# Serangan strok
# Buah pinggang gagal berfungsi
# Luka lambat sembuh
# Kaki kena potong
# Mati pucuk

Shaklee mampu memberikan nutrient yang mampu untuk mencegah diabetes iaitu dengan VIVIX Shaklee, ESP, GLA, Vitamin C, Vitalea, Alfalfa dan Zink.



1. Vivix bertindak dengan mencegah penghasilan AGE protein. AGE protein adalah gula dan protein berlebihan yang mana menyebabkan atherosclerotic  dan sel mati.

2. ESP Shaklee: bertindak dengan membantu penghasilan hormon insulin. Selain itu, ESP bertindak sebagai non-GMO dan berindex glisemik rendah.

3. GLA Shaklee: Mengandungi asid omega 6 yang mana mengurangkan keradangan dan membantu mengurangkan sakit saraf yang dialami pesakit diabetes.

4. Vitamin C Shaklee:
      i. Membantu sistem imun badan

      ii. Mencegah gula dalam sel bertukar menjadi sorbitol

     iii. Bantu mengurangkan penghasilan katarak,  retinopati dan neuropati

5. Vitalea Shaklee: mengandungi chromium iaitu penting untuk pesakit diabetes Type 2 yang mana kekurangan chromium menyebabkan  pengambilan gula ke dalam sel menjadi kurang efektif .

6. Alfalfa Shaklee: terkandung mineral yang tinggi dapat membantu untuk menyahtoksikkan bahan yang tidak diperlukan dalam badan.


7. Zink Shaklee: luka yang lambat sembuh disebabkan diabetes boleh diatasi dengan zink kerana mempercepatkan penyembuh.

Jom tengok testimoni untuk pesakit diabetes :-



Cubalah hari ini! Anda pasti takkan menyesal. Kesihatan yang lebih utama. 


Inginkan dapatkan produk Shaklee dengan harga istimewa dan daftar keahlian dari NizaHealth?


Hubungi : 

 
Shaklee Independent Distributor (1077459)
SMS/WA 013-9692915
Shaklee Kemaman/Kuala Terengganu
Pos Seluruh Malaysia



Disclaimer : Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Segala testimoni adalah testimoni diri sendiri dan para pelanggan kami.



Sunday, 1 June 2014

Promosi Vitamin Cinta , Vitamin E Complex

Salam tengahari semua... tentu ramai yang tertunggu-tunggu apa agaknya Promosi Tuk Bulan ni? Jeng.. Jeng..Jeng...


Beli 6 Percuma 1

Memang berbaloi-baloi harganya berbanding faedah yang anda dapat!.. Hanya RM 894.00 .. Dapat FREE MEMBERSHIP LAGI...  dan yang paling utama terus dapat cashback bulan depan... Mahu ke mahu? Untung ke untung?



Berminat nak order ?

Niza
Shaklee Independent Distributor
SMS / WA 013-9692915

Manisnya Kesabaran, Indahnya Penantian

Wahh syahdu sungguh tajuk entry kali ni... Memang syahdu... dah lama menunggu akhirnya lahirla seorang SUPERVISOR di bawah grup MAGIC AURA ku... memang orang kate penantian satu penyiksaan, tapi hasilnya membawa seribu kemanisan... akhirnya pada jam 9.46 malam(31 Mei 2014) lahirla seorang  leader!!Kak Sayry kita, atau nama penuh nya Sariah... Kak Sayry ni memang bersemangat waja dan tak pernah putus asa. Akhirnya, kejayaan dalam genggaman...Alhamdulillah...Syukur atas rezekiNya...

Apa yang hebat sangat bila dah naik SUPERVISOR ni?? Oooo memang banyakla keistimewaan bila dah jadi leader ning... dah layak kumpul Point untuk Car Bonus, dah bole kumpul point tuk ke Italy tahun depan. Tu belum masuk lagi kumpul point tuk menunaikan umrah... Free plak tu, sapa nak bagi?

Haa... yang belum join Shaklee tu jom join cepat2.. Masih ada masa lagi ni nak kumpul point tuk ke Italy... Yang penting anda mesti kuat, cekal dan sedia belajar!!

Ni gambar2 masa saya terima sijil Supervisor April 2014... Masa ni Program Recognition and Motivation Rally di Ri-Yaz Heritage, Pulau Duyong.

Sapa-sapa yang berminat nak join membership Shaklee, jom ! Jangan berlengah lagi... Anda akan di bantu oleh mentor2 hebat!!

Niza
Shaklee Independent Distributor
SMS/WA 013-9692915

LinkWithin