Thursday, 12 June 2014

Cara Atasi Demam, selsema, sakit tekak....Nutriferon pengganti panadol..

Salam semua... dah beberapa hari tak update...dah seminggu sibuk dengan preparation majlis kawin adik...banyak yang tak berupdate. Alhamdulillah semua dah selesai dah... tapi dugaan selsema dan sakit tekat plak..tapi takpe, orang kate sakit tu penghapus dosa-dosa kecik ye dok??

Dah lama rasanya tak amik panadol... maklumlah dari dulu kalu sakit ke, demam ke, selsema ke, mesti ada panadol... tapi sekarang ni berazam tak nak dah panadol2 nie... Sejak dah kenal Shaklee ni, saya lebih suka guna yang natural basis... bukanlah taksub tetapi seboleh-bolehnya nak elakkan badan dari menelan ubat-ubatan lain... Maklumlah, badan ni kan nak pakai lama...hihihi...


Ni la pengganti ubat untuk saya, Nutriferon ...Kalu batuk, demam atau selsema saya akan amik ni 1-2 sachet sehari dan vitamin C 2-3 biji ... Maklumla Nutriferon dan Vitamin C kan bagus untuk untuk sistem imun kita.. Dengan cuaca sekarang yang tak menentu ni, elok la kita berwaspada... Niat supaya disembuhkan dari penyakit... In Sha Allah... Yang penting time cuaca panas nie, kurangkan berada di luar dan minum air masak dengan banyak....


Sekilas Fakta Tentang Nutriferon

Nutriferon menguatkan sistem imun dengan menggalak penghasilan interferon semulajadi dalam badan.

Nutriferon dihasilkan dengan kombinasi tumbuhan semulajadi seperti:-

a) Biji Labu
b) Biji Plantago
c) Bunga Japanese Honey Suckle
d) Bunga Safflower

Keunikan Nutriferon:

a) Tidak bertoksik
b) Selamat
c) Dipaten
d) Dibukti secara klinikal


Bagi yang berminat nak mencuba, bole hubungi saya...

Niza
SMS/WA 013-9692915
Shaklee Independent Distributor

www.facebook.com/ynzmym

No comments:

Post a Comment

LinkWithin