Wednesday, 6 August 2014

GLA Complex Dengan Omega6 Untuk Kesihatan


GLA Complex  Kaya Dengan Fatty Acid Omega6 Untuk Kesihatan Tubuh. Asid gamma-linolenik (GLA) adalah asid lemak Omega-6  yang kebanyakannya didapati dalam tumbuhan berasaskan minyak seperti minyak biji borrage, evening primrose oil, dan  blackcurrant seed oil. 

Omega-6 fatty acid dianggap asid lemak penting yang diperlukan untuk kesihatan manusia, fatty acid Omega 6 ini tidak dapat dihasilkan oleh badan manusia, oleh itu kita perlu mendapatkannya melalui makanan. Omega-6 ini penting untuk fungsi otak, serta pertumbuhan dan perkembangan yang normal.  Ia juga membantu merangsang kulit dan pertumbuhan rambut, mengekalkan kesihatan tulang, mengawal metabolisme, dan mengekalkan sistem pembiakan.


Kelebihan Fatty Acid Omega 6 yang terdapat dalam GLA Complex Shaklee dapat membantu masalah :-1. Hiperaktif dan Austisme (ADHD)

Terbukti secara klinikal bahawa minyak ikan yang terdapat dalam GLA membantu memperbaiki keadaan kanak-kanak autisme, hiperaktif serta yang kurang tumpuan dalam pembelajaran.


2. Ekzema

GLA Shaklee membantu mengurangkan gatal-gatal, edema, pembentukan kerak dan kemerahan.


3. Tekanan Darah Tinggi

Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, mengembangkan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi dan mengelakkan masalah jantung.

4. Simptom Menopaus

Membantu memperbaiki simptom-simptom menopaus seperti berpeluh-peluh, insomnia, dada berdebar-debar, depresi dan rasa cepat marah. Pengambilan GLA dalam jangka panjang mampu melambatkan proses penuaan, mengetatkan uterus dan awet muda. 


6.  Sindrom Prahaid

Kekurangan asid gamma linolenik adalah salah satu sebab kenapa wanita sering senggugut. GLA Complex membantu mengurangkan rasa tidak selesa pada perut ketika haid.

Selain itu, GLA juga membantu mengurangkan sakit Rhematik Athritis, Osteoporosis, masalah kesuburan wanita, jerawat dan masalah kulit.


GLA Shaklee Untuk Kesuburan, Kesihatan Dalaman Wanita, Diabetes, Darah Tinggi, Jerawat dan Sakit Kulit


Rebut peluang bulan ini, promosi GLA Complex. Beli 6 Percuma 1. GLA Complez yang diekstrak dari Minyak Borrage, dan juga kaya dengan Fatty Acid Omega 3..Hargai dan sayangi diri anda... Dapatkan hari ini..

Inginkan dapatkan produk Shaklee dengan harga istimewa dan daftar keahlian dari NizaHealth?


Hubungi : 

 
Shaklee Independent Distributor (1077459)
SMS/WA 013-9692915
Shaklee Kemaman/Kuala Terengganu
Pos Seluruh MalaysiaDisclaimer : Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Segala testimoni adalah testimoni diri sendiri dan para pelanggan kami.No comments:

Post a Comment

LinkWithin