Sunday, 22 February 2015

Suplemen Untuk Kaki Cramp dan Simpul Biawak

Bagaimana cramp / kekejangan kaki ini boleh berlaku pada kita? 

Pada Ibu Mengandung – Bila masuk trimester kedua, kebiasannya akan terjadi kejang otot kaki kerana kaki menjadi letih untuk membawa badan yang semakin berat. Keadaan Rahim yang semakin membesar ini juga memberi tekanan pada salur darah yang akan mengganggu perjalanan darah ke kaki. Selain itu, kekurangan sumber kalsium juga menjadi punca berlakunya kejang kaki pada ibu-ibu ini. 

Pada mereka yang kejang otot pada waktu malam – Kebiasaanya berlaku disebabkan pengecutan otot yang tidak terkawal. Punca utama adalah kekurangan air, posisi kaki semasa tidur yang tidak baik dan juga kurang sumber kalsium dan mineral seperti magnesium, sodium, dan potassium. 

Pada atlet – Berlaku akibat regangan yang terlalu drastic / kuat. Apabila berlaku terseliuh atau regangan melampau, otot kita secara semulajadi akan mengecut untuk memulihkan kecederaan tersebut. Namun sekiranya pengecutan yang berlaku tidak terkawal akan menyebabkan kekejangan. Faktor dehidrasi juga punca utama kejang otot.


Bagaimana Ostematrik Shaklee Membantu ?

OsteMatrix

Tulang adalah struktur penting dalam tubuh manusia. Ia membina kerangka tubuh, menyokong berat badan serta melindungi organ-organ utama seperti paru-paru, jantung, hati dan buah pinggang; selain membolehkan kita menggerakkan otot dan tubuh dengan bebas. Mengekalkan kesihatan tulang yang optimum adalah amat penting untuk mengecapi kesihatan keseluruhan yang sempurna.

Bukan Sekadar Kalsium
OsteMatrix membekalkan nutrien harian, termasuk kalsium yang penting dalam pembentukan dan pertumbuhan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral iaitu zink, kuprum dan mangan untuk mengekalkan kelancaran fungsi tubuh. Ditampilkan dalam bentuk kaplet kecil bersalut yang mudah ditelan.

Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.

Kaki Cramp tiada lagi dengan Shaklee
Testimoni 

Manfaat Kalsium Shaklee
Sesuai untuk semua, tak kira tua atau muda, lelaki atau perempuan. Dapatkan segera untuk kesihatan yang berpanjangan.

Ostematrik = 1 gelas susu = 80 biji badam

Inginkan dapatkan produk Shaklee dengan harga istimewa dan daftar keahlian dari NizaHealth?


Hubungi : 

 
Shaklee Independent Distributor (1077459)
SMS/WA 013-9692915
Shaklee Kemaman/Kuala Terengganu
Pos Seluruh Malaysia* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin