Saturday, 6 December 2014

Kebaikan Vitamin E Complex Shaklee

Vitamin E Complex Shaklee diperkaya dengan Silenium dan Grape Seed Extract untuk memberikan peningkatan dalam tahap kesihatan kita. Antara kebaikan Grape Seed Extract dalam Vitamin E ini adalah untuk menguatkan dan melindungi sel dalam tubuh kita. Selain itu, ianya juga bagus untuk mengurangkan kebarangkalian sel-sel tumor atau kanser dari merebak.

Numerous studies have investigated the relationship between grape seed extract (GSE) and cancer, and the results are exciting. Grapes contain more power to prevent cancer rather than cure it, though cancer survivors can certainly call upon the grape for the potential to prevent recurrence. Research proves that people who consume diets rich in fruits and vegetables have an overall lower risk of cancer. But why? Scientists suspect that the phytochemicals within plants are the magical compounds that fight cancerous changes within human cells.
(The Anti-Cancer Effects of Grape Seed Extract,http://www.asbestos.com/)

Vitamin E Complex


Selenium juga dikatakan mampu melawan dan mencegah kanser terutamanya kanser payudara dan kanser prostat. Selain itu, selenium boleh meningkatkan kualiti air mani dan mempunyai kesan bermanfaat dan perlindungan, terutamanya pada motilitas sperma.

Vitamin E Complex Shaklee dibuat daripada minyak biji soya organik dan minyak biji gandum yng kaya dengan Vitamin E dan diekstrak dengan d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E iaitu alpha beta gama delta...

                                                    Kandungan Vitamin E Complex:

~ 1 kg gandum
~ 500 ml minyak safflower
~ 8 kg bayam
~ 500 badam

Semua kat atas ni diproses menghasilkan 400 IU vitamin E


Kebaikan Vitamin E Complex Untuk Kesihatan :

1. Alergi hidung - Mempertingkatkan fungsi imun.
2. Athma - Menguatkan dinding salur darah.
3. Bronkitis (masalah paru-paru) - Melindungi tisu paru-paru dan mempertingkatkan penggunaan oksigen.
4. Batuk - Melindungi tisu paru-paru dan membekalkan oksigen kepada sel.
5. Resdung - Menggalakkan sistem imun dan antioksidan.
6. Sakit tekak / Tonsilitis - Mengukuhkan fungsi imun.
7. Masalah pundi hempedu - Mencegah lemak menjadi tengik.
8. Hepatitis - Melindungi sel hati dari rosak akbiat radikal bebas.
9. Penyakit jantung / Hypertensi / Strok - Defisiensi selenium berkait pada penyakit jantung.
10. Kolestrol tinggi - Menghalang oksidasi LDL oleh radikal bebas.
11. Gout - Meneutralkan radikal bebas.
12. Hiperthyroid - Amaun yang sedikit diperlukan.
13. Infeksi saluran urinari - Antioksida.
14. Alzheimer / Lemah daya ingatan - Mempertingkatkan peredaran serebral.
15. Parkinson - Menghalang kerosakan akbibat radikal bebas.
16. Bagus untuk hilangkan parut - Melindungi dari radikal bebas.
17. Pigmentasi / bintik penuaan - Mengurangkan bintik penuaan.
18. Cacar air - Membekalkan Oksigen dan mempertingkatkan pemulihan.
19. Psoriasis - Meneutralkan radikal bebas yang merosakkan sel-sel kulit.
20. Melecur/Terbakar : Elasiti tisu, mengurangkan kesan parut.
21. Eczema - Melegakan kekeringan kulit dan gatal.
22. Kecantikan kulit dan anti penuaan - Antioksidan yang kuat.
23. Lupus SLE - Untuk masalah kulit dan sendi.
24. Kelemumur - Mempertingkatkan peredaran darah.
25. Rambut gugur - Meningkatkan penyerapan dan peredaran oksigen.
26. Masalah kuku - Meningkatkan sistem imun dan membantu melawan infeksi.
27. Masalah mata ( katarak dan glaukoma) - Antioksidan yang kuat dan meneutralkan  radikal bebas.
28. Mati pucuk - Mempertingkatkan kebolehan reproduktif dan kiraan sperma.
29. Masalah prostat - Membantu memelihara kesihatan prostat dan menghalang kanser prostat.
30. Kesuburan lelaki - Antioksidan yang kuat membersihkan radikal bebas yang merosakkan sel dan melindungi sperma.
31. Sindrom Pra haid ( PMS ) - Baik untuk payudara
32. Menopause - Untuk imbangan hormon dan mengurangkan panas badan.
33. Set ibu mengandung (dapatkan nasihat doktor) - Menghalang keguguran, bayi pra matang dan berat bayi yang rendah.
34. Vena varikos ( memperbaiki peredaran darah ) - Memperbaiki peredaran darah, mengukuhkan dinding kapilari dan salur darah.
35. Fibroid - Antioksidan yang kuat.
36. Kanser dan tumor - Melindungi sel dari radikal bebas dan menghalang pertumbuhan sel kanser.
37. Selepas Pembedahan - Mengurangkan pembentukan parut. (elakkan Vitamin E sebelum pembedahan kerana ia boleh menipis dan mencairkan darah.)

Cara Pengambilan Vitamin E Complex:


Diambil sebiji sehari selepas makan kerana Vitamin E Complex memerlukan lemak untuk penyerapan maksimum. Vitamin E Shaklee tidak boleh diambil bersama Alfalfa kerana Alfalfa mengganggu penyerapan Vitamin E. Juga tidak boleh diambil bersama GLA kerana dalam GLA sudah mengandungi vitamin E.

Testimoni Vitamin E
Testimoni Vitamin E Complex Untuk Kulit Berparut.

p/s: Dapatkan Vitamin E anda hari ini dengan harga terbaik dari NizaHealth.. Kena grab cepat-cepat!! Banyak sangat kebaikan Vitamin E Complex ni kalau nak dibandingkan dengan harganya yang muurah tu...Tahan plak selama 4 bulan! Mana nak cari??

Nak dapatkan produk Shaklee dengan harga istimewa ?
Nak daftar keahlian anda dengan NizaHealth?
Nak menjana pendapatan 2, 3, 4 hingga 5 angka dengan Shaklee?


Hubungi : 

 
Shaklee Independent Distributor (1077459)
SMS/WA 013-9692915
Shaklee Kemaman/Kuala Terengganu
Pos Seluruh Malaysia




2 comments:

  1. memang sangat best vitamin e ni kalau amik sebelum tido esoknya bangun muka tak berminyak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, pori-pori pun makin lama makin kecik...bestkann..

      Delete

LinkWithin